в

Samsung държи най-много LTE/LTE-A патенти за 2-ра поредна година

28.04.2016, Proximity Sofia за Samsung

София, 28 април 2016 г.
За втора поредна година Samsung Electronics е определена като компанията, която държи най-голям брой стандартни патенти (SEP) за LTE/LTE-Advanced (LTE-A)

Резултатите са взети от проучването на Тайванското бюро за интелектуална собственост (TIPO) "Results of Research on Telecom Technology Patent Trends and Patent Litigation Analysis", което беше публикувано на 8 април 2016 г.

Резултатите от проучването показват, че Samsung е собственик на 12,7% (954 патента) от всички LTE/LTE-A SEP патенти, които са регистрирани от 66 телекомуникационни компании в целия цвят.

Изследването е проведено в рамките на три години и в него са взели участие 35 експерта, включително адвокати по патентно право, университетски преподаватели и други специалисти от National Applied Research Laboratory - институция, която е собственост на тайванското правителство. Като част от проучването са разгледани и анализирани 7 516 патента за LTE и LTE-A. Патентите са регистрирани в САЩ и са определени като стандартни (Standard Essential Patents - SEP) от Европейския институт по телекомуникационни стандарти (ETSI).

Samsung беше поставена на първо място по брой патенти и от проучването през 2015 г., което обхващаше 43 компании от сектора на телекомуникациите.

Благодарение на портфолиото си от LTE патенти очакванията са, че Samsung ще бъде лидер при разработването и налагането на 5G технологии.

Европейски институт по телекомуникационни стандарти (European Telecommunications Standards Institute - ETSI)
ETSI създава глобални стандарти в сектора на информационните и комуникационни технологии (ИКТ), включително фиксирани, мобилни, радио и интернет технологии. Институтът е официално признат от Европейски съюз като една от организациите, които могат да създават и налагат стандарти в ЕС.
YVOX | Startirai.com | Za-TEBE.com | Отслабване с Herbalife | Културни новини | blagotvoritel.com | allmix.org | politics.bg | news24.bg | Ticketstream | Seminari365.com | Безплатна музика mp3 lyrics текст | Маркови дрехи | Запознанства, клипове, форум | bgmarks.com | Кулинарни рецепти | Рецептите | Обяви | Рецепти за Всеки | Кулинарни рецепти | Безплатни игри | Новини от България и света | Недвижими имоти | Играчки | Къде да уча | Твоят поглед към новините | Giftsface - подаръци за любими хора | Футболни прогнози | Известни.инфо | Съновник | Бебешки дрехи | На пазара.инфо | HitObuvki | Моите рецепти | София | Zvyn.com | BG Salsa - Българският Салса Информационен Портал! | BulOffers.com - Обяви всеки ден! | TopLinkove.com | HelpBG.com | Регионални партньори